Dit heb je nodig voor vier personen:
- 200 gram rijst (ongekookte zilvervlies)
- 400 gram tomaatblokjes uit blik
- 3 teentjes knoflook
- 1 kleine ui
- 1 groentebouillonblok
- 100 gram varkenshaas per persoon
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- 2, 5 eetlepel citroensap
- 1 theelepel paprikapoeder
- 200 ml Griekse yoghurt 0% vet
- Peterselie
- Basilicum
- 1 komkommer
- Salade naar keuze
Zo maak je het:
- De Griekse rijst: de ui en 1 teentje knoflook fijnsnijden en aanfruiten in een klein beetje olie, de ongekookte rijst erbij en 2 minuten mee omscheppen, voeg de tomatenblokjes toe, de groentebouillonblok en 200 ml water, breng alles zachtjes aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
- De souvlaki: de varkenshaas in blokjes snijden, dan 2 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, de oregano, tijm, 1 theelepel citroensap, zout, peper, paprikapoeder mengen en hierin de varkenshaas laten trekken (paar uur als het kan), dan de spiesen maken en bakken in een grillpan of op de BBQ
- De tzatziki (voor 4 personen): de yoghurt, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1,5 eetlepel citroensap, peterselie (naar behoefte), basilicum (naar behoefte), peper en zout, het vocht van de komkommer (eerst raspen) erbij doen, dan alles goed mengen.
Serveren: de rijst, de varkenshaas en tzatziki op een bord leggen en serveren met een salade naar keuze.
Smaakt naar meer? In onze Parinati-boeken vind je honderden overheerlijke recepten. Bestel ze hier!