Pittige Kip Pesto met Penne

Pittige kip-pesto met penne

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

  • 200 gram kipfilet
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 courgette
  • 50 gram pijnboompitten
  • Verse basilicum
  • 1 eetlepel 20+ kaas
  • 11/2 groentebouillonblokje
  • 30 snoeptomaten 
  • Volkoren Penne
  • 1 komkommer
  • Italiaanse kruiden

Zo maak je het:

  • Kook de Penne (100 gram gekookte Penne per persoon)
  • Kook de kipfilet in ruim water met 1 groentebouillonblokje, en als de kip gaar is met 2 vorken uit elkaar trekken
  • Snijd de ui en pers 1 teentje knoflook uit, en fruit dit aan in 1 eetlepel olie, dan de courgette en Spaanse peper in stukjes snijden en toevoegen, als laatste 20 tomaatjes in stukjes snijden en toevoegen, het geheel verwarmen.
  • De pesto: doe de pijnboompitten, enkele stengels basilicum, zout, peper, de kaas, 1 teentje knoflook, en 1 eetlepel olie in een kom, met de staafmixer of vijzel heel fijnmaken, dan toevoegen aan de groenten.
  •  Doe dan de kip erbij, 2 eetlepels water en nog ½ bouillonblokje toevoegen, alles goed mengen en verwarmen, en dan de gekookte Penne erbij.
  • Eventueel serveren met een salade van komkommer, tomaatjes (stuk of 10), en een mengsel van Italiaanse kruiden met 1 eetlepel olijfolie extra vierge eroverheen doen

Smaakt naar meer? In onze Parinati-boeken vind je honderden overheerlijke recepten. Bestel ze hier!