Dit heb je nodig voor 3 personen:
- 300 gram rundergehakt
- 300 gram aardappelen
- 1 puntpaprika
- 300 gram boontjes (schoongemaakt)
- Chinese 5 kruiden poeder
- 1 groentebouillonblokje
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Ketjap
- Sambal Manis
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven op 180 graden
- Kook de boontjes met een half bouillonblokje, totdat ze beetgaar zijn
- Kook de aardappelen voor ongeveer 10 minuten met een beetje zout
- Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in 1 eetlepel olie
- Snijd de puntpaprika in ringen en voeg deze toe, voeg ook het gehakt toe, en bak het geheel lekker gaar in ongeveer 10 minuten
- Doe er 3 eetlepels ketjap bij, en 1 theelepel sambal, voeg ook een snufje 5 kruidenpoeder, peper en zout toe, doe een half bouillonblokje erdoor verkruimelen, het geheel goed doorroeren en doorwarmen
- Voeg de gekookte boontjes en aardappelen toe, en meng het geheel goed
- Doe het geheel in een ovenschaal en zet deze voor ongeveer 15 minuten in de oven (totdat de aardappelen gaar zijn) op 180 graden, en klaar!
Smaakt naar meer? In onze Parinati-boeken vind je honderden overheerlijke recepten. Bestel ze hier!