Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 200 gram kippengehakt
- 1 eetlepel chilisaus
- Taco kruiden
- 3 tomaten
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 125 gram kidney bonen
- 2 eetlepels maïs
- Zilvervliesrijst (50 gram)
- 2 satéstokjes
En voor de dressing:
- ½ Spaanse peper
- 1 eetlepel peterselie
- 2 eetlepels bieslook
- 1 teentje knoflook geperst
- 3 eetlepels olie (extra vierge)
- 1 eetlepel citroensap
Zo maak je het:
- Meng het kippengehakt met de tacokruiden en verdeel het over de 2 stokjes (aanrijgen)
- Kook de rijst, en als deze klaar is even apart zetten
- Snijd de tomaat en paprika in blokjes, snijd de komkommer in halve maantjes, doe de groenten in een schaal, voeg hierbij de bonen en maïs, en 50 gram gekookte rijst
- Doe de chilisaus bij de groenten en meng het geheel goed
- Maak de dressing door alle dressing ingrediënten in een andere schaal te doen en goed te mengen
- Bak de spiesjes in een grillpan rondom bruin
- Voeg de dressing toe aan de salade (groenten), serveer 2 spiesjes pp met de salade
Smaakt naar meer? In onze Parinati-boeken vind je honderden overheerlijke recepten. Bestel ze hier!