Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 200 gram kipfilet
- 3 vleestomaten
- 2 puntpaprika’s
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 winterpeen
- 3 groentebouillonblokjes
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 rode peper
- 1 lente-ui
Zo maak je het:
- Kook de kip gaar en trek deze met 2 vorken uit elkaar
- Snijd de uien, knoflook en de rode peper fijn en fruit deze aan in een eetlepel olie in een soeppan
- Snijd de tomaten en paprika’s in stukjes en voeg deze toe, rasp de winterpeen en doe deze er ook bij, alles goed doorgaren
- Doe de kerriepoeder en de paprikapoeder erbij, dan 100 ml water en de bouillonblokjes toevoegen, even alles goed stoven (10 minuten)
- Doe er dan 1,5 liter water bij, alles goed doorwarmen, dan alles pureren
- Als laatste de kip toevoegen, en bij het opdienen garneren met de lente-ui
Smaakt naar meer? In onze Parinati-boeken vind je honderden overheerlijke recepten. Bestel ze hier!