Dit heb je nodig (voor 2 personen)
- 200 gram kipfilet
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 Spaanse peper
- 1 courgette
- 50 gram pijnboompitten
- Verse basilicum
- 1 eetlepel 20+ kaas
- 11/2 groentebouillonblokje
- 30 snoeptomaten
- Volkoren Penne
- 1 komkommer
- Italiaanse kruiden
Zo maak je het:
- Kook de Penne (100 gram gekookte Penne per persoon)
- Kook de kipfilet in ruim water met 1 groentebouillonblokje, en als de kip gaar is met 2 vorken uit elkaar trekken
- Snijd de ui en pers 1 teentje knoflook uit, en fruit dit aan in 1 eetlepel olie, dan de courgette en Spaanse peper in stukjes snijden en toevoegen, als laatste 20 tomaatjes in stukjes snijden en toevoegen, het geheel verwarmen.
- De pesto: doe de pijnboompitten, enkele stengels basilicum, zout, peper, de kaas, 1 teentje knoflook, en 1 eetlepel olie in een kom, met de staafmixer of vijzel heel fijnmaken, dan toevoegen aan de groenten.
- Doe dan de kip erbij, 2 eetlepels water en nog ½ bouillonblokje toevoegen, alles goed mengen en verwarmen, en dan de gekookte Penne erbij.
- Eventueel serveren met een salade van komkommer, tomaatjes (stuk of 10), en een mengsel van Italiaanse kruiden met 1 eetlepel olijfolie extra vierge eroverheen doen
Smaakt naar meer? In onze Parinati-boeken vind je honderden overheerlijke recepten. Bestel ze hier!